S-Kukka

Surukukat

Kerro kaipuusi kukkasin, jotka kuvastavat edesmenneen läheisesi elämää ja muistuttavat yhteisistä hetkistänne. Ota osaa ystäväsi suruun kukkasin, jotka osoittavat, että välität. Kukkalaitteet, arkkulaitteet ja seppeleet sekä siunaus- ja muistotilaisuuden kukat on hyvä tilata ajoissa etukäteen. Hautajaiskimppujenkin osalta suosittelemme etukäteistilausta sopivien kukkien saatavuuden varmistamiseksi.

Osanottokukat

Kun sanat eivät riitä… Kukkalähetys on kaunis ja kunnioittava tapa muistaa surun kohdanneita henkilöitä ja osoittaa myötäelämistä surun keskellä. Osanottokukkina on yleisin hillitty kukkakimppu. Yksittäinen kukka on sopiva lisä esimerkiksi viimeiseksi tervehdykseksi hautaan tai lapsen laskemaksi kukaksi siunaustilaisuudessa. Ruusu on tyypillisin yksittäinen surukukka mutta mikään leikkokukka ei ole poissuljettu vaihtoehto. Kukan voi somistaa esimerkiksi heinillä, jolloin se on viimeistellympi laskettavaksi joko arkulle tai hautaan.

Kukkalaitteet

Kukkalaitteet

Kukkalaite on perinteinen ns. sidontapohjaan tehty sidontatyö ja siihen voidaan liittää muistosanat juhlavalla nauhalla. Saattoväki laskee kukkalaitteensa yleensä arkun päälle tai läheisyyteen siunaustilaisuudessa. Muistosanat luetaan ääneen laskemisen yhteydessä. Kukkalaite/surulaite voi olla muodoltaan pidempi ns. pisaran-mallinen tai pyöreä.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Surukimput

Surukimput

Surukimppu on kukkalaitetta pienempi kukkien omiin varsiin tehty sidontatyö, jossa muistosanat ovat mukana kortilla. Kimppu lasketaan kuten kukkalaite (kts. edellä). Surukimppu voi olla muodoltaan pyöreä, pitkänomainen tai sydämen muotoinen.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Seppeleet

Seppeleet

Seppele voi olla muotopohjaan tehty sydän tai risti tai perinteinen pyöreä seppele, joka on päällystetty havuilla (talvella) tai salallehdillä (kesällä). Muotopohjaan tehdyt seppeleet kukitetaan kokonaan. Seppeleisiin liitetään muistosanat sisältävät nauhat.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Adressit ja nauhat

Adressit ja nauhat

Adressi on kaunis tapa muistaa silloin, kun ei itse pääse osallistumaan hautajaisiin. Hautakukkiin liitettävässä kortissa tai nauhassa oleva jäähyväistervehdys koostuu omistusosasta eli ketä muistetaan ja kuka/ketkä muistavat. Omistusosan lisäksi laitetaan värssy, joka voi olla itse kirjoitettu teksti tai lainaus runosta tai Raamatusta. Ammattilaisemme tekstaavat adressit ja nauhat taidokkaasti käsin. Osta adressit ja nauhat verkkokaupasta tai myymälästämme, valikoima vaihtelee.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Uurnakoristeet

Uurnakoristeet

Jos uurna on esillä jo siunaustilaisuudessa käytetään silloin uurnakoristetta, joka on yleensä tehty samoista kukista kuin arkun päällä oleva arkkulaite. Uurnan siunaamis – ja laskutilaisuudessa uurnakoriste voi olla selkeästi runsaampi esimerkiksi niin, että uurna sijoitetaan kokonaan kukkakoristeen keskelle tai vastaavasti pienempi kukkakoriste, joka on kiinnitetty uurnaan. Kiinnitetyn uurnakoristeen voi laskea uurnan kanssa hautaan tai sen voi helposti irrottaa ja laskea haudalle.

Arkkulaitteet

Arkkulaitteet

Arkkulaite on arkun kansikoriste, jonka valitsevat lähiomaiset. Arkkulaite voidaan tehdä toiveiden mukaan kukkalaitepohjaan tai kimpuksi sidottuna. Arkkulaite on aseteltuna arkun päälle ennen siunauksen alkamista.

Muistotilaisuuden kukat

Muistotilaisuuden kukat

Kukat viimeistelevät muistotilaisuuden kattauksen. Kukkakokonaisuudet sisältävät tarjoilupöydän asetelman, muistopöydän kimpun sekä yksittäisiä kukkia tai asetelmia istumapöytiin.

Pitopalvelun ollessa meidän kauttamme sisältyvät laina-maljakot hintaan. Lisäksi kukat kuljetetaan muistotilaisuuspaikalle ilman lisäveloitusta.

Kerro kaipuusi kukkasin

Kukkalaitteet ja surukimput toiveidesi mukaan

Jos olet hyvin tarkka toiveidesi suhteen (mm. juuri tietty kukkalaji), otathan meihin etukäteen yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä myymälässämme. Näin varmistamme toiveidesi mukaisten kukkien saatavuuden ajoissa.

Ota yhteyttä

Surukukat