S-Kukka

Hääkukat

Ihana hääpäivä suunnitteilla, mitkä ovat sinun kukkasi? Hääkukat kruunaavat juhlatunnelman niin hääparille kuin vieraillekin. Hääjuhlan kukkia valitessa kannattaa huomioida omat toivevärit, lempikukat ja hääparin ja hääjuhlan tyyli. Toteutamme juhlasi kukat toiveidesi mukaan.

Hääkukat kruunaavat juhlatunnelman

Kun tulet suunnittelemaan hääjuhlasi kukka-asioita S-kukkaan, suosittelemme, että varaat suunnitteluajan hyvissä ajoin etukäteen. Voit ottaa mukaan myös kuvan hääpuvustasi ja esimerkiksi netistä löytämistäsi sinua miellyttävistä kukkakuvista. Huomioithan myös, että kaikkia kukkia ei ole ympärivuoden saatavilla.

Morsiamen kukat

Usein tärkein hääjuhlan koristeista on morsiamen kukat. Morsiamen kukkakoriste voi olla muutakin kuin perinteinen morsiuskimppu. Se voi olla kukkakori, kukkakassi tai näyttävä ranteeseen laitettava kukkakoru. Jos se on kimppu, kimppu voi olla malliltaan pisara, viuhka, valtikka, pyöreä, matala, korkea tai hyvinkin vapaamuotoinen kimppu. Myös hiuksiin voidaan laittaa kukkakoru, kukkapanta, seppele tai yksittäinen kukka. Kukkakauppamme vieressä toimii S-parturikampaamo, joten kampauksen ja kukkien yhdistäminen hoituu helposti myös hääpäivänä.

Kukat kaasoille ja bestmaneille

Mikäli häissä on kaasot ja/tai morsiusneidot, myös heille voi hankkia rannekukat tai pienet kimput samoista kukkalajikkeista ja väreistä kuin morsiamen kukkakoristeet. Rintaan laitettavat vieheet ovat sulhasen, bestmanin ja sulhaspoikien kukkakoristeet. Vieheisiin valitaan jotain samaa kukkaa kuin morsiuskimpussa. Rintakukkia voidaan tehdä myös morsiamen ja sulhasen vanhemmille.

Vihkipaikan, hääauton ja hääjuhlapaikan koristelu kukilla

Vihkipaikan, hääauton ja hääjuhlapaikan voi koristella kukilla monin tavoin – mielikuvitus, oma budjetti ja aika ovat yleensä vain rajoitteina. Hääjuhlapaikan pöytiin voi laittaa kukista asetelmia, kimppuja, köynnöksiä tai yksittäisiä kukkia muiden koristeiden kanssa. Asetelmista ja kimpuista tehdään matalia, jotta ne eivät häiritse vieraiden katsekontaktia ja keskustelua pöydän yli. Noutopöydässä käytetään usein jalallisessa astiassa ruokien yläpuolelle nousevaa näyttävää kukka-asetelmaa. Kukka-ammattilaisemme auttavat sinua kaikkien häihin liittyvien kukkakoristeiden suunnittelussa.

Morsiuskimput

Morsiuskimput

Tärkeän päivän kruunu: morsiuskimppu. Morsiuskimppu voi olla malliltaan pyöreä, pisara, viuhka, valtikka, korumainen tai pidempi käsivarsikimppu. Morsiuskimppujen muotoja voisi lisäkuvailla sanoilla matala, ilmava, tiivis, laskeutuva tai hyvinkin vapaamuotoinen, rento kimppu. Morsiuskimpun hintaan vaikuttavat valitut kukat, kimpun koko tai tekninen toteutus.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Vieheet

Vieheet

Viehe/Sulhasviehe on yksinkertaisimmillaan toteutettu yhdestä kukasta ja taustalehdestä. Viehe voi myös olla morsiuskimpun mukaisista kukista toteutettu runsaampi kukkakoriste. Kiinnitys tapahtuu vieheessä olevalla hakaneulalla vasemmalle puolelle rintapieleen eli ’sydämen puolelle’.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Kukkaseppeleet

Kukkaseppeleet

Kukkaseppeleet voivat olla runsaskukalliset ’kruunut’ tai kevyemmin kukitettu. Kukkaseppeleitä voi olla esimerkiksi morsiamella, morsiusneidoilla ja kaasoilla. Tiesitkö? Kukkaseppeleellä voi myös korvata heittokimpun: musiikin soidessa morsiamen silmät sidotaan kevyesti nauhalla, naimattomat naiset ovat morsiamen ympärillä ringissä pyörimässä. Kun musiikki loppuu, laskee morsian seppeleen seuraavan tulevan morsiamen päähän.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Hiuskukat ja -korut

Hiuskukat ja -korut

Hiuskukat tukevat ja mukailevat kampausta. Hiuskoru voi olla kukitettu panta tai korumainen hiussolki. Hiuskukat voivat koostua myös yksittäisistä, langoitetuista kukista.

Katso lisää vaihtoehtoja verkkokaupastamme

Nauhatekstit

Nauhatekstit

Tekstattu nauha, esim. polttareihin. Tekstinä ”Miss Morsian 2022″ tai omavalintainen muutaman sanan teksti.

Kysy lisää

Hääpäivä tiedossa?

Onneksi olkoon! Hyvä aika aloittaa hääjärjestelyt. Hääkukkien suhteen ei ole hirmuinen hoppu, kukat ehtii hyvin tilata kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuuttakin. Mutta vastaavasti ei ole mitään syytä jättää kukkien tilausta viimeisille viikoille, jolloin yleensä järjesteltävää on vielä paljon muutenkin.

Ennen kukkakaupalla asiointia on hyvä pohtia muutamia asioita valmiiksi:

Inspiraatiokuvat

Netti on täynnä mitä ihanimpia kuvia eikä kannata stressata, jos ei löydy juuri samanlaista, mikä on ajatuksissa. Inspiraatiokuvia yhdistämällä saamme paremmin kuvan ajatuksistasi. Yksi kuva voi olla värimaailmasta, toinen kuva kimpun muodosta, kolmas kuva kukkamäärästä.

Mitä tarvitsen?

Ennalta on hyvä miettiä, mitä kaikkia hääkukkia tarvitsen:

*Morsiuskimppu

*Viehe

*Hiuskukat/pääseppele

*Bestman: Viehe

*Kaaso: Rannekoru, hiuskukat, pieni kimppu

*Morsiusneidot: Valtikka, seppele, pieni kimppu

*Heittokimppu (ns pienempi versio morsiuskimpusta)

*Irtokukkia

*Valmiita asetelmia/tilakoristeita/köynnöksiä/kransseja

Budjetti

Summittaisen budjetin tietäminen helpottaa meidän työtämme paljon. Pystymme budjetin puitteissa miettimään sopivia kukka-ehdotuksia ja tarvittaessa esim. vaihtamaan mallikuvassa näkyvän kukan vastaavanlaiseen.

Sesonki

Joidenkin kukkien saatavuudessa on vaihtelevuutta esim. pioni, hortensia, auringonkukka ja eucalyptus.

Teemavärit

Varsinkaan morsiuskimpussa ei suositella käytettäväksi värjättyjä kukkia, jottei väriä irtoa vahingossakaan puvulle. Joskus teemavärin puitteissa kukkia kuitenkin käytetään värjättyinä, jos ei teemavärin mukaisia kukkia ole saatavilla.

Vinkki!

Mikäli häät ovat kesäaikaan, voi kukkien noutoon helteillä varautua kylmälaukuilla. Talvella on hyvä suojata kukat mahdollisimman hyvin kylmältä.

Hääkukat toiveidesi mukaan

Varaa aika juuri sinun näköisten hääkukkien suunnitteluun

Toteutamme juhlasi kukat toiveidesi mukaan. Otathan yhteyttä tai tule käymään S-kukassa.

Ota yhteyttä

Hääkukat